featured,  INSPIRATION

DIY: ring dish sau farfurioară pentru bijuterii

Dacă nu aveți încă un cont pe Pinterest, e timpul să vă faceți unul! Este o sursă nesecată de inspirație pentru absolut orice. Fie că te plictisești și ești în căutarea unor outfituri noi, a unor citate motivaționale, a unor idei de rețete rapide sau de tutoriale, te poți pierde în mrejele sale cu orele dacă nu ești atentă. Așa am pățit eu de curând, într-un weekend mohorât în care am decis să stăm acasă.

Văzusem mai demult niște imagini cu asemenea farfurioare de bijuterii și m-am gândit să caut mai multe informații despre cum se fac acestea. După jumătate de oră de căutari pe Pinterest, am ales varianta preferată: fimo care se usucă la aer, am fugit în IPB și mi-am cumpărat materialele și m-am pus pe treabă.

De ce ai nevoie?

  • Air dry FIMO ( eu mi-am cumpărat varianta de la Staedtler de 500 g)
  • Un făcăleț
  • Un cutter
  • Un pahar pentru a da forma farfurioarei
  • Vopsea
  • Pensulă
  • Lucrul de mână al bunicii (puteți folosi ce obiect doriți, pentru a realiza modelul, am încercat inclusiv cu flori de levănțică, însă paharul nu a ieșit până la urmă)

La treabă!

Luați o bucată de fimo și frământați-o până devine moale și întindeți-o apoi ca pe un aluat. Eu am pus fimo-ul pe o foaie de copt ca să nu se lipească de masă.

După ce ați întins bucata, puneți deasupra lucrul de mână și rulați făcălețul peste el, până intră bine și lasă urmă.

Îndepărtați lucrul de mână, și folosind un bol sau orice obiect rotund, tăiatți alatual pe dimensiunea pe care v-o doriți. Țineți cont că farfurioara se va curba, așa că diametrul va fi mai mic decât cel al bolului pe care îl folosiți la tăiat.

După ce e gata, puneți cu grijă forma în bol și lăsați fimo-ul la uscat câteva ore. Eu vă sugerez ca odată ce s-a întărit, să scoateți farufria din bol ca să nu se lipească de sticlă și lăsați-o să se usuce.

Când e gata uscată, puteți să o colorați, sau să o lăsați așa cum e.

Gata!

DSC_6110 DSC_6114

 

 

 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.