featured,  LIFESTYLE

Din Toscana în Cuba – o călătorie alături de filmele cu aromă de vară

Weekendul este timpul nostru, în care ne relaxăm, şi ne dorim să profităm de vremea frumoasă. Din păcate, socoteala din târg nu se potriveşte tot timpul cu cea de acasă, aşa că se întâmplă ca primăvara sau vara să avem parte de câte un weekend cu vreme urâtă şi ploioasă în care să nu vrem decât să stăm în casă şi să ne uităm la filme.
Astăzi am pentru voi o listă cu cinci filme, o călătorie prin lume, de văzut într-un astfel de weekend de (primă)vară care să ne dea senzaţia de vară şi căldură. 🙂Disclaimer! Majoritatea filmelor sunt comedii romantice, sorry guys. 

Începem călătoria în Italia, sub cerul Toscanei

Under the Tuscan Sun spune povestea unei scriitoare americane care decidă să facă o călătorie de regsărie în Italia, după ce soţul ei o anunţă că vrea să divorţeze. (Intriga seamănă puţin cu eat, pray, love, nu credeţi?).

Ajunsă în fascinanta Toscana, Frances descoperă o lume nouă, liberă, boemă şi un alt stil de viaţă.

Din Toscana în Provence, for a Good Year

A good year spune povestea unui broker englez, jucat de Russel Crowe, care moşteneşte o vie în Provence. Acesta vine la moşie pentru a o pregăti de vânzare, însă descoperă aici frumuseţea vieţii la ţară şi este vrăjit de oameni şi de minunatele peisaje din Provence.

Un stil de viaţă nou, mai degajat şi mai relaxat? Cine poate spune nu?

Cu Vicky şi Cristina în Barcelona

Din Franţa dăm o fugă în Barcelona, oraşul lui Gaudi, efervescent şi plin de temperament. Aici, tradiţionala Vicky si boema Cristina (jucată de Scarlett Johannson), două prietene (americance, bineînţeles) vin să îşi petreacă vara şi se îndrăgostesc de acelaşi pictor. Acesta are însă o relaţie tumultoasă cu fosta lui soţie, jucată de frumoasa Penelope Cruz, rol pentru care a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar.
Dacă acest detaliu nu v-a convins, e de menţionat faptul că filmul a fost regizat de Woody Allen şi că scenele de interior au fost filmate în România.

Vicky Cristina Barcelona e un film al cărui soundtrack merită atenţie 🙂

Pe urmele Fridei Khalo în Mexic

Fie că aţi auzit sau nu până acum de Frida Khalo, vă recomand să urmăriţi filmul Frida, cu Salma Hayek în rolul celei mai faimoase pictoriţe din America Latină. Filmul, regizat de Paul Leduc, a avut 6 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cea mai bună actriţă, şi spune povestea vieţii tumultoase şi a destinului tragic al Fridei Khalo.

Time to Salsa in Havana Nights

Salsa este un gen de muzică care nu poate să nu te binedispună într-o zi mohorâtă. Vă recomand Dirty Dancing Havana Nights pentru muzica şi pentru momentele de salsa prezente în film. Dacă până acum nu v-a plăcut salsa, e momentul să keep an open mind şi să daţi play. 

Un film uşurel de vară, despre pasiunea pentru dans, care vă va da o idee despre ce înseamnă lumea salsa.

 

Your turn: Care e filmul care vă duce cu gândul la vară?
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.