DESCOPERA ROMANIA,  INSPIRATION,  LIFESTYLE,  TRAVEL

Top 10 lucruri de făcut toamna aceasta la Cluj

Toamna e anotimpul magic la Cluj. După cum spunea şi Horea Bădescu, e toamnă nebun de frumoasă la Cluj. Oraşul reînvie după atmosfera lejeră din vară, reîncep şcolile, iar forfota şi traficul matinal începe să ne displacă. 🙂
Cu toate acestea, e imposibil să nu vă cucerească Toamna cu farmecul ei aparte.

1. Plimbările prin parc în aerul răcoros de toamnă

Culorile toamnei se simt şi se trăiesc cel mai bine în parcurile din oraş.

Favoritul meu este parcul Central, poate pentru că e cel mai aproape de casă, dar anul acesta vă provoc să faceţi o plimbare prin parcul Babeş sau să daţi o fugă până în pădurea Hoia, poate vizitaţi Muzeul Etnografic sau în Făget. Culorile frunzelor vă vor încânta privirea, mai ales într-o după-masă însorită.
176655_446293438755981_329281066_o
Dacă ajungeţi prin parc nu uitaţi să culegeţi câteva castane, le puteţi folosi pentru a aduce toamna în casă.

2. Cafeaua de duminică dimineaţa la Booha

Unul dintre motivele pentru care mă bucur în fiecare an că se întorc studenţii în oraş este revenirea la program normal a cafenelelor şi a barurilor de pe Piezişă.
Nu ştiu care este cafeaua voastră preferată din Cluj, dar a mea este cafeaua lungă cu lapte din Booha. E deja tradiţie ca duminica dimineaţa – bine, pe la 12 – să mergem să ne bem cafeaua acolo. Aşa că veţi şti unde mă găsiţi toamna asta, come by and say hi. 🙂

Dacă nu sunteţi fani cafea, vă recomand să mergeţi în Booha într-o sâmbătă sau duminică  dimineaţa  măcar pentru muzica bună şi pentru atmosferă.

3. Toamna se numără…evenimentele

Am observat în ultimii ani înmulţirea evenimentelor din timpul verii, însă tot toamna e perioada în care oraşul revine la viaţă. Urmează o serie de evenimente interesante toamna asta:

  • Clujotronic Electro Arts Festival (23-27 septembrie)
  • Mioritmic (10-11 octombrie)
  • Festivalul de Film Comedy Cluj (10-19 octombrie)
  • TIMAF (3-19 octombrie) – în cadrul TIMAF se anunţă o mulţime de evenimente interesante – Fashion Popup store, Design space – întâlnire cu designerii de obiect, film, concerte, evenimente şi workshopuri
  • Cluj InNternational Jazz Festival (23-25 octombrie)
  • TeCOMM, conferinţa de ecommerce la Cluj (30-31 octombrie) şi Hotspot Fashion (30 octombrie)
  • Concertul James Blunt în cadrul TIMAF (31 octombrie)
  • TEDxCluj cu tema “Learn Relearn Unlearn” (8 noiembrie)
  • etc.

Găsiţi aici o listă completă cu festivalurile care vor avea loc la Cluj în următoarele 3 luni

 

cluj-events

4. It’s tea o’clock

Primele zile răcoroase ne trimit spre cafenele, bistro-uri şi baruri în căutare de metode de a ne încălzi. Una dintre preferatele mele este ceaiul, pe care, recunoaşteţi, l-aţi cam ignorat în ultima vreme. Vă propun să beţi un ceai la Demmers sau la Flowers Tea House.

65792_145410635510931_1721427_n

5. Cortina sus! Începe stagiunea

Dacă vorbeam de festivaluri şi concerte, începutul stagiunilor la teatrele din oraş sunt şi ele de amintit. Sezonul acesta se anunţă unul plin, cu premiere atât la Teatrul Maghiar, cât şi la Teatrul Naţional Român.
Se anunţă promiţătoare one-woman show-ul “Amalia respiră adânc”, spectacolul de dans “Swing” semnat Vava Ştefănescu sau premiera “Mein Kampf” la Teatrul Naţional.
Pentru amatorii de muzică, Filarmonica a deschis şi ea stagiunea, urmând să ne invite în curând la festivalul Toamna Muzicală Clujeană între 3 şi 24 octombrie.

6. Evadare în natură – Moara de vânt

Veţi spune poate că vizita unui parc de animale este doar pentru copii, dar am să vă contrazic. Dacă vă doriţi o zi în aer liber, Sălicea este destinaţia ideală. Nu numai că veţi petrece o zi frumoasă în natură, dar pe lângă parcul Moara de vânt unde veţi putea vedea diferite animale, Gecko Park este un parc de căţărat pentru toate vârstele.
moara-de-vant-salicea

7. Parcul de sculpturi Arkhai, Vlaha

Dacă tot vorbeam de ieşiri în natură, o altă alternativă ar fi parcul de sculpturi Arkhai din Vlaha. În parc veţi găsi o serie de sculpturi din paie la scară mare, care vor arăta cu siguranţă deosebit în peisajul de toamnă.
arkhai-sculpture-park-vlaha

 

8. Can you escape in 60 minutes?

The Dungeon, the Museum, Panic Room şi ParaPark sunt real life escape games a căror popularite a crescut în ultimul timp. Doar la Cluj avem deja 4 astfel de jocuri, aşa că dacă te plictiseşti, ia-ţi prietenii şi faceţi-vă rezervare la unul dintre jocuri.
Odată cu zilele friguroase petrecem tot mai mult timp în casă, aşa că toamna este momentul perfect pentru a vă actualiza listele de cărţi de citit. Puteţi profita în acest sens de cele peste 150 de lansări de carte din cadrul Festivalului de Carte Transilvania, care va avea loc între 7 şi 12 octombrie la Cluj.9. What is on your reading list?

escape-games

10. Back to reality – Captain Bean

După plimbările din weekend, modul cel mai plăcut de a vă începe săptămâna este cu o oprire pe la Captain Bean în faţă la magazinul Central.

Sursa foto: Facebook Captain Bean

Dacă nu beţi cafea, puteţi să vă luaţi o ciocolată caldă, astfel vă asiguraţi că o să vă încărcaţi bateriile cu energia pozitivă a băieţilor, care au mereu pregătit un banc sau vă urează “o zi fantastică.”

Voi ce aţi mai adăuga pe listă?

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.