DESCOPERA ROMANIA,  FOTO,  TRAVEL

Our trip in reverse – Transalpina

Anul acesta concediul l-am făcut în Lefkada, Grecia, una dintre cele mai frumoase insule pe care le-am văzut, cu apă albastru turcoaz minunată şi peisaje incredibile. Pe drum ne-am oprit să vedem Biserica din Piatră din Densuş, dar şi deja faimoasa Cascadă Bigăr, iar la întoarcere am trecut prin Defileul Dunării, Târgu Jiu, iar apoi am venit înapoi spre Cluj pe Transalpina.

Pentru că ar fi mult prea mult să vă povestesc despre tot concediul într-o singură postare, voi începe astăzi cu sfârşitul, adică Transalpina, urmând ca în celelalte postări să vorbim despre Lefkada cu plajele ei superbe şi restul locurilor frumoase prin care am trecut. 🙂

DSC_6346

Venind prin Târgu Jiu, am decis să o luăm spre Rânca, iar apoi să urcăm Transalpina pentru a ajunge din nou acasă. La Rânca ne-am oprit să mâncăm. Am mâncat o foarte bună tocăniţă gorjenească la hotel Onix, unde mirosea a foc cu lemne de munte. Bineînţeles că acel miros ne-a crescut apetitul pentru o scurtă escapadă la munte.

DSC_6360

la urcare am avut “norocul” de a intra în nor. Noroc că nu eram eu la volan, ca nu se vedea foarte mult în faţă, iar faptul că drumul era nemarcat şi că nu au terminat încă de instalat parapeţii în vârf nu a fost deloc de ajutor.

DSC_6359 DSC_6370

 

Ajunşi în vârf, am ieşit din nor şi am dat peste un peisaj foarte frumos. Dacă pe Transfăgărăşan mi s-a părut frumos, Transalpina îl întrece.

Aerul este curat, iar natura ne-a oferit un spectacol unic de lumină şi culoare în doar câteva minute!

DSC_6378 DSC_6389 DSC_6392 DSC_6394 DSC_6401 DSC_6402 DSC_6404

Voi putea trece cu siguranţă Transalpina în top 10 locuri preferate din ţară!

DSC_6411 DSC_6412 DSC_6414 DSC_6420

La coborâre am avut tendinţa să ne oprim din 100 în 100 de metri pentru a fotografia. Bineînţeles că nu am putut aşa de des, dar am mai oprit într-un punct de belvedere unde se vede drumul foarte frumos.DSC_6424 DSC_6429 DSC_6432 DSC_6433 DSC_6434

 

Cu siguranţă vom reveni pe Transalpina şi sperăm să prindem şi o zi cu soare şi vă recomand şi vouă să mergeţi.

Aţi fost deja pe Transalpina? Cum vi s-a părut?

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.