TRAVEL

Top 10 lucruri de făcut în Viena (Part 1)

Două dintre lucrurile pe care le iubesc când vine vorba de vară sunt zilele libere şi vremea frumoasă, care te trimit la plimbare. Anul acesta city break-ul a fost la Viena. Motivul? Sommernachtskonzert, concertul de vară al Filarmonicii din Viena, care se ţine la începutul verii în grădina palatului Schönbrunn.
Iar pentru că nu e prima dată când ajung în Viena, iată o listă de 10 lucruri de făcut.

1. Stephansplatz

Deşi e probabil primul lucru pe care îl faci atunci când ajungi în Viena, opreşte-te în Stephansplatz. La orice oră ai ajunge acolo, piaţa e plină de viaţă şi de turişti. Nu ai cum să ajungi în Stephansplatz şi să îl găseşti la fel de fiecare dată.

Stephansplatz

2. ONU & Vienna International Centre

Cu toate că politica, economia, diplomaţia şi tot ce mai ţine de acestea nu au prezentat niciodată un foarte mare interes pentru mine, am fost curioasă să aflu mai multe despre sediul ONU din Viena, centru axat pe domeniul tehnic. Publicul poate face acest lucru participând la unul din cele două tururi ghidate care au loc zilnic.

Ştiaţi că la ONU în Viena, unul dintre cele patru sedii centrale, lucrează peste 5,000 de oameni din peste 100 de ţări, inclusiv din România?

onu

3. Volksgarten

Volksgarten este locul pe care de fiecare dată când am ajuns în Viena l-am văzut pe ploaie. O fi karma de vină, însă şi în condiţiile date, este un loc foarte prietenos. De data aceasta am prins sezonul trandafirilor.
volksgarten

Volksgarten a fost construită de Ludovic Remy în 1821 deasupra fortificaţiilor oraşului, distruse de Napolean. Grădina a fost deschisă publicului în 1823.

4. Descoperiţi Donauinsel şi malul Dunării pe înserat

Dacă vremea vă permite, urcaţi-vă în metroul U1 şi coborâţi la staţia Donauinsel. O plimbare de seară pe malul Dunării e ocazia perfectă pentru nişte fotografii.
Donau

5. Pub & Unsagbar Trödel – sufrageria bunicii în centrul Vienei

După o zi plină petrecută pe străzile oraşului, Pub & Unsagbar Trödel este locul ideal pentru a savura o bere sau un pahar de vin. Primăvara e sezonul spritzer, în meniul special fiind listate nu mai puţin de cinci feluri diferite. 🙂 Eu am ales Holunderspritzer (spritz de vin cu sirop de soc).

La Trödel te simţi ca în sufrageria bunicii. Cu toate că localul este în centrul Vienei (pe Burggasse), e puţin cunoscut turiştilor, intim şi primitor.

trodel

 

Timpul trece repede când îl petreci făcând ceva care îţi place, nu-i aşa? Iată că prima zi din excursia la Viena s-a încheiat, iar mie nu-mi rămâne decât să vă spun:
Bis bald până la episodul următor!
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.