FOOD,  LIFESTYLE

Friday Inspiration (10) Prăjitură cu blat din brânză de vaci

M-am tot gândit ce să vă pregătesc pentru articolul de azi şi după lungi căutări, m-am hotărât să împart cu voi reţeta pentru o prajitură care se face foarte repede şi cu orice fruct. Sună bine, nu?

Este o reţetă foarte simplă pe care a cules-o buni de la televizor şi care poate fi adaptată în funcţie de sezon şi de ingredientele pe care le aveţi prin casă. Eu mă gândeam să încerc să fac o variantă cu cocos sau o variantă cu mere, în care să adaug neapărat şi scorţişoară.

Dar nu degeaba se spune că vorba lungă este sărăcia omului, aşa că să începem cu ingredientele. Avem nevoie de:
  • 200 g brânză de vaci, eu am folosit-o pe cea de la Ehrmann cu 0.2% grăsime, dar puteţi folosi orice fel de brânză de vaci
  • 40 g făină
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 2 ouă
  • fructe, de data aceasta am avut prune, dar puteţi pune orice fructe aveţi în casă
  • nuci şi/sau alune
DSC_7158

Bun, acum că am pregătit toate ingredientele, să vedem cum se prepară.

Amestecăm cu mixerul brânza de vaci, făina, zahărul, bicarbonatul şi 2 gălbenuşuri. Separat batem cele două albuşuri spumă, la care adăugăm puţină sare şi înglobăm albuşurile în mixul creat anterior. Spălăm fructele şi le tăiem felii, iar nucile (puteţi pune orice fel de nuci sau alune crude) le prăjim uşor într-o tigaie (fără ulei).

DSC_7154

Urmează partea mea preferată: Într-o formă de copt, eu o prefer pe cea de silicon, turnăm compoziţia formată şi o întindem. Presărăm deasupra nucile prăjite, iar apoi punem feliile de fructe şi băgăm la cuptor pentru 40-45 de minute, până face o crustă maronie.

Poftă bună!
 
Voi cu ce combinaţii de fructe şi/sau nuci aţi face această prăjitură?

 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.