Reţeta de weekend – cotlet cu sos cremos de smântână şi ciuperci
Trebuie să recunosc că uneori mă apucă cheful de gătit, iar asta se întâmplă mai des când să răceşte afară şi vine toamna. Iată că astăzi am decis să împărtăşesc cu voi o reţetă simplă, perfectă pentru o după-masă leneşă de weekend – cotlet de porc cu sos de smântână şi ciuperci.
De ce aveţi nevoie?
- un cotlet de porc
- ciuperci proaspete, dar merg şi cele din conservă
- o ceapă (eu am folosit ceapă roşie, dar şi ceapa albă se potriveşte)
- smântână de gătit
- supă de pui
- muştar
- sare, piper după gust
- rozmarin proaspăt
- ulei de măsline
Pregătire
Spălaţi carnea, feliaţi-o şi bate-ţi-o uşor, apoi săraţi-o şi piperaţi-o. Între timp puneţi o tigaie la foc cu o lingură de ulei de măsline.
Adăugaţi carnea în tigaie şi rumeniţi-o timp de 4-5 minute (în reţeta originală spunea 2 minute, dar a fost prea puţin) pe fiecare parte. Trebuie să fie bine făcută. Scoateţi carnea şi puneţi-o departe.
Tăiaţi ceapa mărunt şi adăugaţi-o în uleiul în care s-a prăjit carnea timp de 3 minute, amestecânbd în continuu să nu se ardă. Adăugaţi apoi ciupercile tăiate feliuţe şi rozmarinul proaspăt şi lăsaţi-le pe foc încă 5 minute.
După ce lichidul s-a evaporat, adăugaţi o lingură de brandy sau vin în oală pentru gust şi adăugaţi supa de pui, muştar după gust şi smântână. Amestecaţi puţin şi la final adăugaţi cotetele. Lăsaţi să dea un clocot, iar la final adăugaţi sare şi piper după gust.
Puteţi servi preparatul cu cartofi, orez sau cu legume. Eu am ales varianta legumelor mexicane.
Poftă bună!
Puteţi găsi reţeta originală aici.