DESCOPERA ROMANIA,  INSPIRATION,  TRAVEL

4 idei de escapade de weekend

Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu mă bucur nespus când vine luna martie, mai ales pentru că anul acesta avem parte de vreme mult mai caldă decât este normal pentru această perioadă a anului. Și pentru că azi e luni și suntem cu gândul la weekend, cel ce a trecut sau cel ce urmează, iată 4 locuri, unele pe care le ştiu deja, iar altele pe care le-am descoprit recent – mulţumesc fetelor pentru idei 🙂 – şi în care cred că ar fi minunat să petreci un sfârșit de săptămână.

Palatul Bruckenthal Avrig, comoară a barocului Transilvănean

De palatul Bruckenthal am aflat întâmplător într-un weekend de vară când am făcut un roadtrip de la Mediaș prin împrejurimi. Găsisem pe o aplicație locul și ne-am spus  trebuie să ajungem acolo. Și nu ne-a părut rău. Cu toate că încă nu este complet renovat, Palatul Bruckenthal a fost reședința de vară a lui Samuel von Bruckenthal, guvernatorul Transilvaniei în perioada 1777 – 1787. Construit între 1760 și 1764 în arhitectura barocului târziu, domeniul a avut ca sursă de inspirație palatul Schönbrunn din Viena, devenind un centru vestit al culturii și rafinamentului. Conform Povești săsești, ”complexul de la Avrig este o oglindă a unui sistem erudit de gândire, exprimând ideile iluministe și francmasone ale baronului Brukenthal, cele care au stat la baza întregii sale activități.”

Sursa foto: Pagina de Facebook a Palatului Bruckenthal Avrig

Domeniul curpinde palatul, parcul, de altfel singurul parc baroc din România, dar  și oranjeria, redeschisă în 2012, unde în prezent este restaurant, sală de evenimente și hotel.

Vă recomand să vizitați domeniul mai spre vară, pentru a vă bucura de soare și de terasa frumos amenajată în grădină.

Domeniul Dracula Danes

Pe drumul care leagă Mediașul de Sighișoara, chiar înainte de a ajunge în Sighișoara te întâmpină Daneșul. Îți va încânta privirea cât de frumos și de curat este satul, cu flori pe marginea drumului, o adevărată plăcere să treci pe străzile lui. Chiar la ieșire, pe dreapta cum mergi spre Sighișoara, veți da de Domeniul Dracula.

Veți descopieri aici o pensiune cochetă, un restaurant și o terasă primitoare, iar alături se întinde o mini-fermă la fel de frumoasă, unde veți putea lua ore de echitație, sau veți putea privi animalele găzduite aici.

Sursa foto: Pagina de Facebook a Domeniului Danes

De aici ajungeți foarte ușor atât la cetatea medievală din Sighișoara, cât și la biserica fortificată din Biertan, una dintre cele mai bine păstrate biserici fortificate din zonă.

Tot de domeniul Dracula ține și Hanul Dracula, aflat la 5 km de Dommeniul ecvestru, ascuns în pădure, într-o zonă liniștită. Noi am întâlnit și căprioare în zonă.:) Și aici vă puteți deconecta plimbându-vă pe domeniu, veți putea admira lebedele pe iaz sau restul animalelor.

Conacul Maldăr, Valcea

De conacul Maldăr am aflat de vreo două săptămâni, de la colegele mele, cu care povesteam despre locuri frumoase în care să fugim în weekenduri.  De altfel ideea întregului articol a pornit de la acea discuție.

Trebuie să recunosc că nu auzisem până acum de Conacul lui Maldăr, dar fotografiile de pe site m-au convins. Este cu siguranță un loc în care îmi doresc să ajung cât de repede.

Evenimentele mytransilvania.ro

Nu de mult timp am descoperit pe un grup de Facebook evenimentele mytransilvania.ro, o serie de evenimente care au loc în diferite sate săsești din Transilvania. Scopul acestora este să reînvie interesul pentru vechile așezări săsești și să invite publicul să redescopere cultura gastronomică locală.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.