CRACIUN,  INSPIRATION,  MEȘTERELI

Gift guide 2014 – cadouri DIY

Iată că a venit vremea pentru partea a II-a a seriei Gift Guide 2014. După idei de cadouri pentru el, vă invit astăzi să ne uităm împreună la câteva idei de cadouri do-it-yourself. Am petrecut mult timpul anul acesta căutând astfel de idei, pentru că m-am înscris la Blogger’s Handmade Secret Santa (link) şi aveam nevoie de idei. Să ştiţi că am găsit câteva idei interesante şi uşor de realizat, pe care vroiam sa le împărtăşesc cu voi.

Dacă sunteţi în căutare de idei de cadouri DIY simple şi drăguţe, Pinterest este prietenul vostru. Eu am ales pentru voi 6 idei simple şi de efect.

 

 6
Bombe efervescente pentru baie
 
Sunt multe reţete de bombe efervescente pentru baie, dar am găsit una în română la Jovis Handmade. Tot ce aveţi nevoie sunt bicarbonat de sodiu, sare de lămâie, amidon de porumb, ulei vegetal şi ulei esenţial pentru aromă, respectiv colorant alimentar pentru culoare. Eu zic că merită încercat! 🙂
Ornament de brad din panglică
 
O altă idee foarte simplă este ornamentul de brad din panglică. Tutorialul îl găsiţi aici. Cu un ac şi aţă, panglică şi biluţe veţi obţine un ornament foarte simpatic de pus în brad sau de făcut cadou celor dragi.
Pernă cu clopoţei
 
Veţi găsi în tutorial mai multe variante de a decora o pernă de sărbători, dar mie mi-a plăcut cel mai mult cea cu clopoţei. Dacă aveţi pe acasă o faţă de pernă roşie, verde sau de ce nu, chiar albă (varianta albă o veţi putea folosi toată iarna), luaţi vreo 20 de mini-clopoţei şi coaseţi-i de pernă. Va fi un cadou inedit!
Hand warmers
 
Nu ştiu vouă, dar mie întotdeauna mi-au plăcut aceste hand-warmers în timpul iernii. Iată varianta home-made. Tot ce aveţi nevoie este nişte material şi orez pentru umplutură. Înainte de a le folosi, le puneţi 20 sec în cuptorul cu microunde şi gata! 🙂
Ornamente de brad din piese de Scrabble
 
Ideea aceasta e puţin mai laboriasă, întrucât veţi avea nevoie şi de un burghiu pentru a găuri piesele de scrabble, însă cred că merge şi lipită panglica cu glue gun, so give it a try. 🙂 Avantajul este că puteţi scrie ce vreţi voi.
Ciorapi cu polka dots
 
Una dintre cele mai simpatice idei pe care le-am găsit sunt aceşti ciorapi cu polka dots. E simplu, aveţi nevoie de o pereche de ciorapi mai groşi (al spune undeva între 60 şi 100 DEN şi vopsea albă. Dacă nu vă pricepeţi la modele, puteţi găsi pe internet “polka dots pattern”. Eu sigur voi încerca această variantă.
Voi ce cadouri hand made aţi făcut?
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.