INSPIRATION,  POVEȘTILE LOR

Friday Inspiration (14) – Jocul cu lumina in viziunea Elenei Shumilova

Astăzi vă prezint o fotografă care m-a impresionat de prima dată când am dat peste fotografiile ei pe un site de content curation, iar fotografia aceasta cu băieţelul într-o iarnă de poveste m-a cucerit. 🙂
Articolul complet îl puteţi citi pe Camera Obscura în engleză, dar puteţi vedea aici varianta în română.
For English version, check out the Camera Obscura interview.
Elena nu numai că are darul de a se juca cu lumina, dar are un stil personal de a surprinde şi de a reda emoţiile aşa că mi-am spus că îmi doresc să aflu mai multe despre persoana care stă în spatele acestor fotografii superbe. Am contactat-o pe Elena pentru interviu şi iată ce am descoperit.
8224011949_1f91a2d9c6_h
Elena a crescut într-un orăşel de lângă Moscova, şi cu toate că a mers la o şcoală de stat, a fost dintotdeauna interesată de muzică şi de artă. Această pasiune a însoţit-o în timpul pe care l-a petrecut la Institutul de Arhitectură din Moscova unde a practica grafica şi pictura.
Cred că grafica şi pictura mi-au definit simţul şi stilul pentru fotografie şi compoziţie.” spune Elena.
După ce a absolvit Institutul de Arhitectură, a practicat câţiva ani arhitectura şi designul, iar în 2012 a descoperit fotografia, odată cu achiziţionarea primul aparat DSLR. “La scurt timp după aceea – în vară – mi-am cumpărat Canon 5dmark2 cu o lentilă de 50mm.”
1742
După achiziţionarea noului aparat, fotografia a devenit parte integrată din viaţa Elenei, aceasta reuşind într-un timp foarte scurt să îşi definească un stil propriu de abordare a fotografiei. “Făceam fotografii în timpul zilei, iar noaptea le procesam. Până la venirea toamnei îmi gpsisem deja modul meu personal de a aborda fotografia.
După puţin timp, Elena, şi-a cumpărat un nou obiectiv, de 135mm, care a devenit în scurt timp favoritul său. “Aproape toate fotografiile din această primăvară şi vară au fost realizate cu acel obiectiv.
1836
Lumina, element definitoriu pentru fotografia Elenei, care dă fotografiilor sale personalitate, a venit inevitabil în discuţie.
Atunci când fotografiez prefer lumina naturală – atât în interior cât şi în exterior. Îmi plac toate condiţiile de lumină – iluminatul stradal, lumina lumânărilor, ceaţa, fumul, plaia sau zăpada – toate aceste elemente contribuie la adâncimea vizuală şi emoţională a imaginilor.”
2242
Atunci când vine vorba de fotografie, Elena are încredere în intuiţie şi în inspiraţia de moment. “Mă inspiră dorinţa de a exprima sentimentele mele, deşi de cele mai multe ori nu le pot defini.”
2249 2116 1918
Puteţi admira lucrările Elenei pe Flickr sau 500px.
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.