INSPIRATION

Ştiaţi că…? Originea cuvântului Hobby

Cu toate că acest articol a fost scris iniţial pentru blogul Piano Cazola, m-am decis să îl preiau şi pe blogul meu întrucât e o povestioară destul de distractivă. Aşadar, vă poftesc să faceţi o scurtă pauză şi să aflaţi de unde vine cuvântul hobby şi ce semnificaţii a avut el până să ajungă să aiba sensul de acum.
Pentru a afla originea cuvântului hobby, vă propunem o călătorie în Anglia secolului al XIII-lea, când hobyn era termenul folosit pentru a denumi un cal mic, un ponei, pentru ca ulterior termenul să fie împrumutat unui pseudo-cal folosit în tradiţionalul dans morris.
În jurul anului 1555, termenul hobyn era folosit pentru a denumi căluţii de jucărie, iar în anii 1670 hobby-horse devenise denumirea pentru o activitate favorită pentru petrecerea timpului liber.
hobby

Termenul hobby a fost folosit pentru prima dată în anul 1816, iar finalul secolului XX i-a adus conotaţia pe care o întâlnim astătzi, şi anume activitate desfăşurată în principal în interes personal, fără a avea beneficii financiare în urma practicării acesteia.

Scopul hobby-urilor în ziua de astăzi este acela de autoîmplinire.


Care e hobby-ul vostru?
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.