Uncategorized

Intra la facultate printr-un singur Tweet

Metodele de selectare a studenților în universitățile americane devin din ce în ce mai interesante și neconvenționale.
Dacă în 2010 Universitatea Tuffs le-a permis studenților să aplice printr-un filmuleț în loc de tradiționalul eseu Despre mine, în 2011 Universitatea din Iowa este dispusă să ofere o bursă completă studentului care trimite cel mai bun tweet.

Dacă e să ne luăm după numere, în jur de $37.000 depind de cele 140 de caractere ale unui mesaj pe Twitter.
Ce părere au studenții?


“I saw [the University of Iowa’s Tweet scholarship] and I though, ‘Oh my gosh! Why not?’” said Kinzie Dekkenga, who wants to return to school in order to continue her education. “Taking the burden off the 800-word-essay was a huge incentive. I am on social media almost every day, so it’s more comfortable to Tweet than to write an essay.”


[Am văzut oferta celor de la University of Iowa și m-am gândit ”Doamne! De ce nu? Pentru mine a fost o mare ușurare să nu mai fie nevoie să scriu eseul de 800 de cuvinte. Ținând cont că sunt zilnic online pe rețelele de comunicare, îmi e mai simplu să scriu pe Twitter decât să scriu un eseu” mărturisește Kinzie Dekkenge, care vrea să își reaia studiile.]





Totuși să scrii motivația pentru admiterea la facultate în maxim 140 de caractere poate fi mult mai dificil decât să o faci în 800 de cuvinte. 

Dacă vă întreabă cineva la ce facultate vreți să mergeți și de ce ar trebui să primiți și o bursă, ați putea să îi răspundeți în doar 140 de caractere?

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.