• FOOD,  INSPIRATION,  LIFESTYLE

    Răcoritoare home made – ice tea și limonadă

    Am realizat recent că oricât m-aş strădui, nu beau destulă de apă. De aceea am pornit în cătuarea unor băuturi savuroase şi uşor de realizat pentru a-mi păcăli setea. O limonadă sau un ice tea făcute acasă sunt mai atractive şi mai sănătoase, pentru că putem controla cantitatea de zahăr conţinută. Sunt alegerea perfectă, mai ales atunci când aveţi invitaţi şi vreţi să le oferiţi ceva special. Iată ce am găsit! Limonadă cu mentă şi ghimbir Se ştie că lămâia conţine multă vitaminele A, B6, C şi nu numai că întăreşte sistemul imunitar, dar este cunoscută pentru abilitatea de a curăţa sângele. (sursa) Ghimbirul , cu toate că nu toată lumea este obişnuită…

  • FOOD

    Camembert la cuptor – simplu și rapid

    Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple și rapide, sunteți în locul potrivit. 🙂 Tot ce aveți nevoie este una sau două brânze Camembert, usturoi, cimbru proaspăt, rozmarin și niște vin alb. Se scoate brânză din ambalaj, se crestează pe alocuri și se pune câte o feliuță de usturoi și câte un fir de cimbru în crestătură, iar peste se toarnă un pahar de vin alb și câteva crenguțe de rozmarin proaspăt. Dați brânza la cuptor pentru 10-15 minute, până se rumenește. Poftă bună!

  • FOOD,  INSPIRATION,  LIFESTYLE

    Reţeta de weekend – cotlet cu sos cremos de smântână şi ciuperci

    Trebuie să recunosc că uneori mă apucă cheful de gătit, iar asta se întâmplă mai des când să răceşte afară şi vine toamna. Iată că astăzi am decis să împărtăşesc cu voi o reţetă simplă, perfectă pentru o după-masă leneşă de weekend – cotlet de porc cu sos de smântână şi ciuperci. De ce aveţi nevoie?  un cotlet de porc ciuperci proaspete, dar merg şi cele din conservă o ceapă (eu am folosit ceapă roşie, dar şi ceapa albă se potriveşte) smântână de gătit supă de pui muştar sare, piper după gust rozmarin proaspăt ulei de măsline   Pregătire Spălaţi carnea, feliaţi-o şi bate-ţi-o uşor, apoi săraţi-o şi piperaţi-o. Între…

  • FOOD,  LIFESTYLE

    Friday Inspiration (10) Prăjitură cu blat din brânză de vaci

    M-am tot gândit ce să vă pregătesc pentru articolul de azi şi după lungi căutări, m-am hotărât să împart cu voi reţeta pentru o prajitură care se face foarte repede şi cu orice fruct. Sună bine, nu? Este o reţetă foarte simplă pe care a cules-o buni de la televizor şi care poate fi adaptată în funcţie de sezon şi de ingredientele pe care le aveţi prin casă. Eu mă gândeam să încerc să fac o variantă cu cocos sau o variantă cu mere, în care să adaug neapărat şi scorţişoară. Dar nu degeaba se spune că vorba lungă este sărăcia omului, aşa că să începem cu ingredientele. Avem nevoie…