LIFESTYLE,  WORKING GIRLS

5 soluţii gratuite de a învăţa ceva nou

Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi nişte momente libere la job sau acasă şi să nu mai aveţi chef să scrollaţi pe Facebook printre poze cu pisici, selfie-uri şi titluri înşelătoare de “ştiri”?

Ei bine, mie mi s-a întâmplat şi m-am hotărât să fac ceva util cu timpul pe care îl petrec pe net, aşa că am creat pentru voi o listă cu 5 moduri gratuite de a învăţa ceva nou, în funcţie de cât timp aveţi la dispoziţie. De asemenea, puteţi accesa toate aceste resurse de oriunde v-aţi afla, fie că folosiţi un PC, un laptop, o tabletă sau smartphone-ul.

1. TED

TED
De TED Talks cred că a auzit toată lumea până acum. TED (Technology, Entertainment, Design) este o serie de conferinţe organizate de Fundaţia Sapling sub motto-ul Ideas Worth Spreading
Seria de conferinţe a început în 1984 cu un eveniment unic, iar din 1990 au început conferinţele anuale. Din 2006, speech-urile ţinute la TED sunt disponibile gratuit publicului larg, iar în februarie 2015 se găseau peste 1,900 de video-uri pe site-ul ted.com.
Speech-urile TED sunt date de multe ori drept exemplu celor care vor să înveţe public speaking, nu sunt lungi sau plictisitoare şi vin mereu cu informaţii noi.

2. Coursera

Coursera

 

Coursera este o companie care oferă cursuri în formatul MOOC (massive open online course) acoperind o mulţime de domenii, de la Computer Science la muzică, istorie, economie sau antreprenoriat.
Puteţi alege din 988 de cursuri oferite de către117 instituţii partnere. Dintre acestea putem menţiona universităţi celebre cum ar fi Technische Universität München sau Yale University.La finalul unui curs, participanţii primesc un Statement of Participation, iar cei care vor diplome oficiale, pot alege varianta “Verified Certification”, pentru care trebuie însă plătit.

Cursurile care mi s-au părut interesante pe Coursera sunt:
  • Managing Fashion and Luxury Companies (link)
  • International Leadership and Organizational Behavior (link)
  • Programming Mobile Applications for Android Handheld Systems (link)

3. Iversity

iveristy
 
Iversity este similar site-ului Coursera care oferă MOOC-uri. Nu oferă la fel de multe cursuri ca şi Coursera, având un număr mai mic de instituţii partenere, dar au şi ei câteva cursuri interesante, cum r fi:
  • The Future of Storytelling (link)
  • Businesss Analysis 101 (link)
  • Critical Thinking in Today’s Communication (link)
Pe lângă Coursera şi Iversity, mai sunt şi alte site-uri care oferă MOOC-uri, cum ar fi EdXMIT Open Courseware, Udacity sau Udemy.

4. Skillshare

skillshare

 

Pentru cei mai creativi, care vor cursuri mai scurte, dar interesante, vă recomand Skillshare. Cu toate că este un serviciu contra cost, în fiecare săptămână ei oferă câte două cursuri gratuit. Din cursurile care mie mi-au plăcut amintesc:
  • The Art of Storytelling: Creating Visual Narratives (link)
  • Photojournalism: Creating Photo Essays and Stories (link)
  • Window Light Portraits: Learn To Use Natural Light Indoors (link)
  • Lifestyle Photography: Capturing Food, Flavours, Conversation (link)

5. Linkedin Pulse

linkedin-pulse

 

Ultimul pe listă, dar nu cel din urmă este Linkedin Pulse, secţiunea de articole de la LinkdeIn unde puteţi găsi articole interesante în funcţie de domeniul vostru de interes. Veţi găsi articole interesante de la publicaţii mari cum ar fi New York Times, de la aşa-numiţii LInkedIn Influencers cum ar fi Ariana Huffington sau Richard Branson, dar şi de la persoanele cu care sunteţi voi conectaţi pe Linkedin.

Spor la învăţat! Voi ce resurse mai ştiţi?
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.