FASHION,  INSPIRATION

Timeless fashion icon: Audrey Hepburn

Audrey Hepburn este una dintre cele mai frumoase femei ale tuturor timpurilor, dar şi a treia cea mai mare femeie devenită legendă a marelui ecran. Audrey Hepburn, pe numele ei adevărat, Audrey Kathleen Ruston ,s-a născut la 4 mai 1929 în Bruxelles. Originile artistocrate vin din partea mamei, baronesa flamandă Ella van Heemstra, iar tatăl său a fost britanic, astfel că Audrey şi-a petrecut primii ani din viaţă între Belgia, Anglia şi Olanda. Datorită acestei perindări între ţări, tânăra actriţă a ajuns să vorbească fluent cinci limbi: engleza, franceza, flamanda, spaniola şi italiana.

Încă de mică, visul lui Audrey a fost să devină balerină, însă din cauza înălţimii – era prea înaltă -, acesta nu a devenit niciodată realitate. Baletul însă i-a adus primul rol pe broadway în piesa Sauce Piquante. De pe Broadway tânăra Audrey a obţinut primul rol într-un film, o adaptare după Gigi, care i-a deschis drumul spre Hollywood, ajungând în 1951 în New York.

PicMonkey-Collage

 

Cele mai celebre filme ale lui Audrey sunt Breakfast at Tiffany’s, My fair lady, Sabrina, War and Peace şi Roman Holiday, rol pentru care a căştigat un premiu Oscar, un Golden Globe şi un premiu BAFTA.Scena mea preferată cu Audrey este cea de deschidere din Breakfast at Tiffany’s. 

Ce mod mai plăcut de a-ţi savura micul dejun decât purtând the little black dress şi privind vitrinele de la Tiffany’s?

Stil inconfundabil şi naturaleţe

Într-un interviu pentru Vanity Fair, fiul lui Audrey, Luca Dotti, îşi aduce aminte despre stilul mamei sale:

Eşarfele nu erau ca şi Imeld Marcos şi pantofii. A avut, ca orice femeie, 30 sau 40 de eşarfe. Ochelarii mari de soare şi o eşarfă erau modul perect de deghizare. Îi ofereau ocazia de a merge la cumpărături fără să fie urmărită de mulţime.
Întrebat care este look-ul icon al mamei sale, Luca spune că este vorba despre o combinaţie de defecte. Întotdeauna a considerat că are nasul şi picioarele prea mari, că era prea slabă şi nu avea sâni destul de mari.

Se uita în oglindă şi spunea “Nu înţeleg de ce oamenii mă văd frumoasă”.

De asemenea, ei îi era ruşine cu picioarele ei de balerină. Nu mulţi ştiu că Audrey purta numărul 44 la pantofi.

PicMonkey-Collage1

Dotti spune despre mama sa că era întotdeauna surprinsă de eforturile depuse de femei pentru a rămâne tinere.

Audrey era foarte fericită că îmbătrânea. Acest lucru presupunea mai mult timp pentru ea, mai mult timp pentru familie şi despărţirea de frenezia şi viaţa de zi cu zi de la Hollywood.
PicMonkey-Collage2

 

Şi pentru că astăzi Audrey ar fi sărbătorit cea de-a 85-a aniversare, Google i-a dedicat doodle-ul zilei de astăzi. O combinaţie perfectă pentru una dintre cele mai frumoase femei şi fashion icon-uri ale tuturor timpurilor. Doar Audrey iubea rozul. 🙂
Capture

(Re)Surse:
http://www.vanityfair.com/online/oscars/2013/04/audrey-hepburn-never-thought-i-was-beautiful
http://en.wikipedia.org/wiki/Audrey_Hepburn
http://www.audrey1.org/biography/7/short-biography-of-audrey-hepburn
http://www.dailymail.co.uk/home/you/article-1325937/Audrey-Hepburn-Portraits-fair-lady.html
http://webcultura.ro/15-lucruri-pe-care-sigur-nu-le-stiati-despre-audrey-hepburn/

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.