Uncategorized

Farmecul poveştilor săseşti

Vroiam să vă povestesc de ceva vreme despre un blog drag mie, şi nu numai pentru că mi-e dragă autoarea, Poveşti săseşti.

Poveşti săseşti este un blog cu şi despre oameni, care ne spune poveşti frumoase despre o lume cu care puţini dintre noi mai sunt în contact.


Am descoperit prima data site-ul când am văzut pe Facebook fotografia cu străzile din München care poartă nume de localităţi din România, am ajuns apoi pe blog, unde postarea despre aceste străzi m-a întâmpinat cu  următorul text:

“- Mă scuzați…către casă, încotro?
– Păi, nu-i simplu, s-ar putea să vă rătaciți: luați-o pe Biertan tot înainte, până ajungeți pe Cisnădiei, colț cu Alba Iulia. De acolo mergeți spre Carpați, ocoliți pe Brukenthal, la dreapta rămâne Bistriței. Dacă o luați pe Zăbrani, ocoliți un pic. Mai aproape e pe Nocrich. Treceți podul pe Sibiului, luați-o pe Sighișoarei. Veți ajunge la Cluj, paralelă cu Brașov. Traversați apoi orașul, către vest, până ajungeți la Aradului.
De acolo e aproape, la câteva străzi: Siebenbürgen. Ați ajuns!:)

Pe lângă curiozităţi din lumea saşilor transilvăneni, Poveştile săseşti ne poartă prin lumea frumoasă şi mai puţin cunoscută, ne prezintă povestea cafenelelor din Sibiul de altădată, tradiţii şi obiceiuri ale saşilor şi biografii ale unor oameni deosebiţi. 
Eu una urmăresc cu interes şi pagina de Facebook Poveşti săseşti pentru a afla cu ce poveşti ne încântă povestitorul de data asta. 🙂
Vă invit şi pe voi să îi faceţi o vizită şi apoi să îmi spuneţi cum vi se pare. 🙂
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.