Uncategorized

Descoperă România (1) – Spre Moldova: Lacul Roşu


Şi iată că am ajuns în sfârşit să ma ocup şi de tura de poze de la Mănăstiri. Am plecat cu veselie sâmbăta, într-o dimineaţă de vară spre plaiuri moldave.
Pe drum am tot făcut popasuri să admirăm peisajul care ni se desfăşura prin parbriz şi geamurile laterale ca să ajungem la Lacul Roşu.


Trebuie să recunosc că în afară de faptul că m-a muşcat o viespe după care am fost iritată înc două zile, Lacul Roşu chiar mi-a plăcut. Era prima dată când ajungeam pe acolo.
În afară de preţurile nejustificate (am plătit 1 leu la WC – pentru ce nu ştiu!) şi de evidenta invazie de precupeţi şi vănzători care nu ne ofereau nimic diferit faţă de toate celelalte mini-tîrguri întâlnite în cale, Lacul Roşu este impresionant şi fiecare îşi poate găsi locul în jurul lui. Fie că vrei să te dai cu barca printre urmele de copaci, că vrei să stai la umbră să îţi mănânci sanwich-ul şi să admiri priveliştea, că ţi-e foame şi vrei şă mănânci un mic şi să bei o bere la tersaele amenajate în parcare, sau să te plimbi prin jur şi să faci poze (cel din urmă fiind cazul meu).
Pe parcursul plimbării mele am dat peste o parte dintre locuitorii lacului, care nebăgând în seamă oamenii care au venit în vizită îşi văd liniştite de-ale lor.


Chiar dacă unele erau mai timide şi se ascundeau.


După o după-amiază însorită pe malul Lacului Roşu am trecut Cheile Bicazului spre Moldova unde ne aşteptau primele zile de toamnă din anul acesta.

Noaptea am petrecut-o la Bălţăteşti la pensiunea Codrin, urmând ca de a doua zi să începem să vizităm mănăstirile din Moldova, iar în a treia şi a patra cele din Bucovina.

To be continued….

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.