Uncategorized

2.130.580 de utilizatori Facebook in Romania

România are în 5.12.2010, conform site-ului socialbakers, 2.130.580  de utilizatori pe facebook, cu o rată de penetrare de 9,7% din totalul populaţiei şi 27.36% din totalul persoanelor conectate la internet, situându-se astfel pe locul 47 în lume.

Distribuţia după vârstă arată că cei mai mulţi utilizatori români de facebook au între 18 şi 24, respectiv 25 şi 34 de ani, dar există şi reprezentanţi cu vârsta de peste 65 de ani.
În ceea ce priveşte distribuţia după gen, diferenţa între reprezentantele sexului feminin (52%) şi reprezentanţii sexului masculin (48%) nu este aşa de mare, la fel ca în cazul utilizatorilor de internet în general.
 
Cele mai prezente branduri pe facebook la noi sunt Vichy Ro, Nokia Ro, Orange Ro, Kinder Surprise Ro si Actimel Ro în comparaţie cu brandurile la nivel global unde luna trecută s-au clasat pe primele 5 poziţii Coca-Cola, Starbucks, Oreo, Disney şi Skittles.  
Un clasament interesant este cel al paginilor facebook unde pe primele poziţii s-au clasat Facebook, Texas Holdem Poker, Farmville, Michael Jackson şi Lady Gaga (despre a cărei promovări prin intermediul reţelelor sociale şi a internetului va urma într-un articol viitor.)
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.