FOOD,  INSPIRATION,  LIFESTYLE

Răcoritoare home made – ice tea și limonadă

Am realizat recent că oricât m-aş strădui, nu beau destulă de apă. De aceea am pornit în cătuarea unor băuturi savuroase şi uşor de realizat pentru a-mi păcăli setea. O limonadă sau un ice tea făcute acasă sunt mai atractive şi mai sănătoase, pentru că putem controla cantitatea de zahăr conţinută. Sunt alegerea perfectă, mai ales atunci când aveţi invitaţi şi vreţi să le oferiţi ceva special. Iată ce am găsit!

Limonadă cu mentă şi ghimbir

Se ştie că lămâia conţine multă vitaminele A, B6, C şi nu numai că întăreşte sistemul imunitar, dar este cunoscută pentru abilitatea de a curăţa sângele. (sursa) Ghimbirul , cu toate că nu toată lumea este obişnuită cu gustul său stringent, a fost folosit în culturile orientale, în India, China şi Orientul MIjlociu pentru proprietăţile sale curative. (sursa)

Iată aşadar o reţetă de limonadă cu mentă şi ghimbir, care nu numai că vă oferă hidratarea şi vă răcoresc pe timp de caniculă, dar are şi multiple beneficii pentru sănătate.

Ingrediente:

  • 2-3 lămâi
  • ghimbir proaspăt dat pe răzătoare
  • câteva frunze de mentă
  • apă plată sau minerală, după preferinţe
  • miere

Mod de preparare:

Stoarceţi sucul de la lămâi şi puneţi-l într-o carafă. Adăugaţi miere după gust şi ghimbirul ras – din cauza gustului pregnant nu veţi avea nevoie de o cantitate mare. Turnaţi apa peste amestec, iar la final câteva frunzuliţe de mentă. Dacă nu aveţi timp să puneţi limonada la frigider, adăugaţi şi câteva cuburi de gheaţă.

Răcorire plăcută!

Ice tea cu fructe

Știu că se spune că pe căldură ceaiul cald e foarte bun pentru hidratare, însă mie mi se pare too much, așa că am căutat variante de a-l folosi în varianta rece. Cei de la Arta Ceaiului mi-au făcut viața mai ușoară deoarece au lansat o selecție de ceaiuri perfecte pentru a fi preparate reci. Ice Tea by Arta Ceaiului s-au gândit și la cei mici, oferind un sortiment de ceaiuri fără teină.

Sugestia mea de azi este un Icea Tea cu piersici, iar modul de preparare este foarte simplu.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Adăugați apă fierbinte ( 70°C) peste două lingurițe cu ceai (aproximativ 4 gr) si lasati la infuzat timp de 2-3 minute.

După ce s-a infuzat adăugați câteva cuburi de gheață și feliile de piersică pentru extra aromă.

Dacă nu aveţi piersici, puteţi încerca orice combinaţie. Alte sugestii ar fi icea tea Jiucy Raspberry cu fructe de pădure sau ice tea Pina Colada cu bucăţi de ananas.

Cele două reţete sunt foarte simplu de realizat, puteţi improviza şi folosi ce aveţi prin casă şi veţi impresiona cu siguranţă invitaţii. 🙂

Voi ce băuturi preferaţi vara?

 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.