CRACIUN,  INSPIRATION,  LIFESTYLE

10 lucruri de făcut în decembrie

Nu pot să cred ce repede a trecut timpul. Iată că suntem deja în 13 decembrie şi mai sunt doar 11 zile până în ajun. Cu toate că vremea este mai degrabă de toamnă, iar pentru unii dintre noi parte din magia Crăciunului o reprezintă şi zăpada, iată câteva idei de activităţi pe care să le faceţi luna aceasta care să vă aducă mai aproape spiritul Crăciunului.

1. Uită-te la filme de Crăciun

Pe lângă clasicele filme de Crăciun, despre care am scris aici, mai toate canalele au început să difzueze deja filmele cu teme de sărbători. Cui nu îi place Home Alone sau Miracle on the 34th street?

Pe lângă aceste filme, vă recomand să adăugaţi pe lista voastră alte filme pline de magie, cum ar fi Anastasia, Harry Potter sau Frumoasa şi bestia.

2. Mergi la patinoar şi la săniat

În Cluj s-a deschis deja patinoarul din Piaţa Unirii şi poţi profita de o tură de plimbare pe gheaţă. Poţi chiar să fugi într-o pauză de masă la patinoar. Va fi o activitate relaxantă şi va sparge rutina de la birou. 😉

Apoi, după ce va ninge puţin, te provoc să îţi aduci aminte de iernile din copilărie şi să mergi la săniat. Va fi şi mai fun dacă iei cu tine prietenii sau familia.

3. Creează mici atenţii hand made pentru cei dragi

Cu siguranţă cadourile vor fi apreciate când vor afla că aţi lucrat chiar voi la ele. Iată aici câteva idei:
Follow Raluca’s board Christmas DIY on Pinterest.

4. Citeşte o poveste de Crăciun

Anul acesta am descoperit cartea lui Pascal Bruckener, Păzea, se-ntoarce Moş Crăciun. Povestea e haoiasă şi cu siguranţă nu e la ce vă aşteptaţi de la o poveste de Crăciun. Alte idei ar fi clasica Poveste de Crăciun a lui Dickens, Scrisori de la Moş Crăciun de Tolkien, un fragment puteţi vedea aici, Viaţa şi aventurile lui Moş Crăciun de L. Frank Baum, sau Misterul de Crăciun a lui Jostein Gaarder, autorul cărţii Lumea Sofiei.
books

5. Fă Crăciunul acelora mai puţin norocoşi mai frumos

Sunt foarte multe acţiuni caritabile de Crăciun din care poţi alege. Fie că e vorba de Shoebox, Nepoţi de Crăciun sau alte organizaţii umanitare, fă un gest frumos de Crăciun.

6. Fă un playlist de Crăciun sau mergi la un concert de colinde

Muzica de sărbătoare te va binedispune atât pe tine, cât şi pe cei dragi. Creează un playlist de sărbătoare pe Zonga sau pe Youtube şi împărtăşeşte-l cu cei dragi ţie. Playlistul meu îl puteţi asculta aici:

7. Trimite o felicitare de sărbători unui prieten cu care nu ai mai vorbit de mult

De Crăciun este momentul oportun să trimiteţi o felicitare, fie ea şi virtuală, unui prieten cu care nu aţi mai vorbit de mult. Dacă vă e dor să scrieţi de mână, o felicitare reală va fi cu siguranţă apreciată.

8. Mergi la o producţie locală a baletului Spărgătorul de nuci 

Spărgătorul de nuci  este cu siguranţă una dintre cele mai frumoase poveşti de Crăciun, cu muzică pe măsură.

9. Mergi la colindat

Vă aduceţi aminte de Crăciunurile din şcoală, când vă adunaţi cu clasa şi mergeaţi la colindat până dimineaţa? Ei bine, ştiu că poate unii dintre noi au uitat de acest obicei, dar vă provoc ca anul acesta să mergeţi la colindat. It will be fun!

10. Ieşi la plimbare să admiri luminiţele din oraş

E o perioadă magică, iar acest lucru este subliniat şi de toate decoraţiunile din oraş. Ieşiţi aşadar într-o seară la plimbare să vă bucuraţi împreună cu cei dragi de magia Crăciunului. Dacă aveţi norocul să aveţi bunici pe care să îi luaţi cu voi la plimbare, cu atât mai bine. Se vor bucura de luminiţe, dar şi de compania voastră. 🙂

Clujul impodobit from Raluca Piteiu on Vimeo.

Voi ce planuri aveţi luna aceasta? 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.