post

Trebuie să recunosc că uneori mă apucă cheful de gătit, iar asta se întâmplă mai des când să răceşte afară şi vine toamna. Iată că astăzi am decis să împărtăşesc cu voi o reţetă simplă, perfectă pentru o după-masă leneşă de weekend – cotlet de porc cu sos de smântână şi ciuperci.

De ce aveţi nevoie? 

  • un cotlet de porc
  • ciuperci proaspete, dar merg şi cele din conservă
  • o ceapă (eu am folosit ceapă roşie, dar şi ceapa albă se potriveşte)
  • smântână de gătit
  • supă de pui
  • muştar
  • sare, piper după gust
  • rozmarin proaspăt
  • ulei de măsline

 

DSC_3305

Pregătire

Spălaţi carnea, feliaţi-o şi bate-ţi-o uşor, apoi săraţi-o şi piperaţi-o. Între timp puneţi o tigaie la foc cu o lingură de ulei de măsline.

Adăugaţi carnea în tigaie şi rumeniţi-o timp de 4-5 minute (în reţeta originală spunea 2 minute, dar a fost prea puţin) pe fiecare parte. Trebuie să fie bine făcută. Scoateţi carnea şi puneţi-o departe.

DSC_3312

 

Tăiaţi ceapa mărunt şi adăugaţi-o în uleiul în care s-a prăjit carnea timp de 3 minute, amestecânbd în continuu să nu se ardă. Adăugaţi apoi ciupercile tăiate feliuţe şi rozmarinul proaspăt şi lăsaţi-le pe foc încă 5 minute.

După ce lichidul s-a evaporat, adăugaţi o lingură de brandy sau vin în oală pentru gust şi adăugaţi supa de pui, muştar după gust şi smântână. Amestecaţi puţin şi la final adăugaţi cotetele. Lăsaţi să dea un clocot, iar la final adăugaţi sare şi piper după gust.

Puteţi servi preparatul cu cartofi, orez sau cu legume. Eu am ales varianta legumelor mexicane.

Poftă bună!

DSC_3320

 

Puteţi găsi reţeta originală aici.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.