LIFESTYLE

Curățenia de toamnă în dulap

A venit toamna. Luna noiembrie bate la ușă și cu toate că ne-am mai dori să purtăm rochița aceea de vară, e timpul să trecem la garderoba de toamnă/iarnă dacă nu am făcut-o deja. Iar odată cu asta e momentul oportun pentru curățenia de toamnă în dulap. Pentru a vă ușura puțin munca, iată câteva sfaturi pentru a vă eficientiza procesul. 🙂1423145663862

Faceți diferența între garderoba de iarnă și cea de vară

Da, știu, rochițele de vară și topurile sunt foarte drăguțe și nu ne-am despărți de ele tot anul, însă e cazul să facem diferența între garderoba de iarnă și cea de vară. Astfel vei avea ocazia să te bucuri de hainele care au fost puse la păstrare timp de un sezon și să îți aduci aminte de câte o bluziță sau rochiță când la scoți la purtat. Va fi ca și cum îți schimbi garderoba de două ori pe an!

De altfel, nimeni nu vrea să poarte pulovere vara sau rochițe subțirele iarna, când afară sunt -10 grade.

Aruncă hainele care nu îți mai sunt bune sau care sunt deteriorate

Știu, am și eu în dulap una două piese vestimentare pe care le țin pentru când voi slăbi. Adevărul este că acele haine ocupă loc inutil în dulap și este foarte posibil ca sezonul următor să nu mai fie la modă sau să nu îți mai placă. Dacă totuși vrei să le păstrezi, pune-le bine alături de hainele de vară, cu siguranță nu le vei folosi sezonul acesta.

O altă categorie de haine care trebuie aruncate, sunt cele deterioarte. Cunoaștem cu toții acele pulovere scămoșate sau hainele decolorate, respectiv hainele deschise la culoare care s-au îngălbenit la subraț.

Două categorii – de aruncat și de modificat

Dacă totuși nu vrei să arunci o piesă de îmbrăcăminte, gândește-te daca ai putea-o modifica astfel încât să îți fie bună și adaug-o în grămada de modificat. Hainele de aruncat le vei adăuga într-o altă grămadă, cea de aruncat. 

Ai purtat-o în ultimul an?

Ai găsit din nou bluza pe care o tot pui bine în speranța că la un moment dat o vei purta din nou. Fii însă sinceră! Care sunt șansele ca acest lucru să se întâmple? Dacă nu ai mai purtat o piesă de îmbrăcăminte în ultimul an, atunci e cazul să o arunci.

Iată încă câteva întrebări care te vor ajuta să te decizi dacă să arunci sau nu o haină:

  • dacă ai merge acum la cumpărături, ți-ai mai cumpăra piesa respectivă?
  • dacă nu ai purtat haina în ultimul an, care este probabilitatea să o porți din nou?
  • ți se mai potrivește ca stil haina respectivă? mai e la modă?

Exchange party

Ok, acum ai făcut curat și ai destul de multe haine pe care nu le mai porți sau de care nu mai ai nevoie, dar care sunt în stare bună. De ce să nu lași și pe alții să se bucure de ele? Adună câteva prietene, asigurându-te înainte că le-ai povestit despre curățenia de toamnă, și faceți un party de schimb de haine. E simplu! Vă adunați la una dintre voi acasă, fiecare își aduce haine pe care ar vrea să le dea și, cine știe, poate vei pleca acasă cu una două piese noi.

Iată și varianta schematică să vă ajute să vă decideți dacă să aruncați sau nu o haină.

Sursa: https://stylespyblog.files.wordpress.com/2013/06/clean-out-your-closet.png
Sursa: https://stylespyblog.files.wordpress.com/2013/06/clean-out-your-closet.png

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.