BOOKS,  INSPIRATION,  LIFESTYLE

Biblioteca bloggerului român

Trebuie să vă mărturisesc că plănuiesm să postez un articol pe blog despre cărţile pe care le-am citit în 2014 şi mi-au plăcut, iar provocarea lui Chinezu, biblioteca bloggerului român a venit la fix. 🙂
Cititul a revenit în viaţa mea după o perioadă mai lungă de pauză. Ce-i drept, am citit, dar mai mult din nevoie, cărţi şi articole pentru facultate. În ultima vreme însă, am început să citesc tot mai mult şi să mă intereseze mai multe tipuri de cărţi: de la literatură, la biografii, la cele de management şi business, dezvoltare personala, şi în ultima vreme inclusiv aşa-zisele coffee table books.
Iată aşadar, my personal top 10 al cărţilor citite în 2014:
kite-runner
Pe locul 1, cu 11 puncte se află fără discuţie The kite runner, de Khaled Hosseini, editura Bloomsbury. Este o carte pe care odată ce ai început-o, nu o mai poţi lăsa din mână, vă promit. Am trecut deja la cel de-al doilea titlu de Khaled Hosseini, A thousand splendid suns, care cu siguranţă se va regăsi în topul 2015.
1bis

 

Pe locul 2, cu 10 puncte, Cei doi domni din Bruxelles, o nouă colecţie de nuvele semnate de Eric Emmanuel Schmitt, pe care l-am descoperit acum doi sau trei ani într-o postare pe blogul Cristinei Bazavan (aici).

Trebuie să recunosc că nu sunt mare fană a biografiilor, înainte de  I am Malala de Malala Yousafzai, cartea care ocupă locul 3, cu 9 puncte, am mai citit doar biografia lui Steve Jobs, însă Malala e un exemplu de curaj şi determinare pentru toată lumea. De asemenea, prin intermediul acestei cărţi am aflat mai multe despre ororile şi tulburările provocate de talibani în Pakistan.
Locul 4, cu 8 puncte, este ocupat de povestea pictoriţei Tamara de Lempicka şi a perioadei anilor ’20. Ultimul nud, semnat de Ellis Avery, spune povestea uneia dintre muzele pictoriţei.
2bis
Locul 5, cu 7 puncte, îi revine primului roman al lui Teleşpan, Cimitirul. Chiar dacă nu este o carte care să fie pe gustul tuturor, mie mi-a plăcut stilul şi ironia scriiturii. Vă avertizez însă, veţi găsi muulte înjurături în cartea lui Teleşpan. De altfel, nici nu cred că ar fi fost la fel de reuşit romanul dacă ar fi lipsit.
Pe locul 6, cu 6 puncte, găsim o carte scrisă de Eric Thiel, unul dintre fondatorii PayPal, From Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future. Thiel vorbeşte despre acea o idee genială cară duce un startup la succes.
Locul 7, cu 5 puncte este ocupat de o altă carte de dezvoltare personală, Secretele succesului în era digitală. de Dale Carnegie. Cu toate că această carte a fost publicată pentru prima dată în 1936, subiectele abordate sunt de actualitate şi azi.
3
Pe locul 8, acumulând 4 puncte, o regăsim pe Rebecca Miller cu colecţia de poveşti Ritmuri interioare. O altă carte despre care am citit prima dată pe blogul Cristinei Bazavan. O colecţie de poveşti, “şapte portrete despre feminitate, despre forţa femeilor puternice în vulnerabilitatea lor”, după cum o descrie şi Cristina Bazavan.
Tribes: We Need You to Lead us a lui Seth Godin ocupă locul 9, cu 3 puncte, în topul meu. “Tribul este un grup de oameni, mare sau mic, conectaţi unii cu alţii, cu un lider şi cu o idee. ” O carte despre leadership în era digitală, interesant de citit dacă vă intereseaza dinamica societăţii şi modul în care internetul contribuie la formarea noastră.
Locul 10 în top este ocupat de Adulter de Paolo Coelho. O poveste despre mid-life crisis într-o ţară care nouă cel puţin ni se pare perfectă: Elveţia. Cu ocazia asta am aflat că în Elveţia toţi cetăţenii au dreptul de a avea o armă.
Huh, am ajuns la final. 🙂 Anul acesta mi-am propus să citesc mai multe cărţi şi sper să am despre ce să vă povestesc la anul pe vremea aceasta.
Care este topul vostru? Ce cărţi vreţi să citiţi în 2015?
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.