EVENT,  INSPIRATION

Un zâmbet de Crăciun

Nu ştiu dacă aţi observat, dar majoritatea dintre noi “ne aducem aminte” doar în preajma sărbătorilor de iarnă să fim mai buni şi să îi ajutăm pe cei care au mai puţine decât noi, sau cei care au nevoie de ajutor. Aşadar, cu îndemnul de a încerca să facem asta mai des, nu doar de Sărbători, iată câteva acţiuni care se desfăşoară anul acesta. 🙂

ShoeBox

Cu ShoeBox m-am întâlnit prima dată în generală, când făceam parte din corul Şcolii de Muzică “Augustin Bena”. Pe atunci, după fiecare concert de Crăciun pe care îl susţineam împreună cu orchestra, primeam fiecare cadou câte un ShoeBox.
Ce-i drept, a trecut ceva timp de atunci, dar iată că această idee s-a preluat şi la noi cu succes. Care e povestea? Am să îi las pe ei să o spună, că au facut-o foarte bine pe site-ul Shoebox.ro

Începută în 2007 în familie, ca să-l învăţăm pe băiatul nostru să împartă din jucăriile şi hăinuţele lui cu alţi copii, mai saraci din bloc, dusă apoi la zona oraşului Cluj Napoca (făceam “reclama” pe status de yahoo messenger şi grupuri de mail), pentru ca în 2013 să fi adunat deja 30.669 de cutii, de la românii din 8 ţări, 66 de oraşe şi 107 centre de colectare, proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din oraşele în care locuim.

Nepoţi de Crăciun

Fie că vă număraţi printre cei norocoşi, care încă se bucură de dragostea bunicilor şi îi vizitează de sărbători, sau vă este dor de Crăciunurile petrecute alături de bunici, acum aveţi ocazia să deveniţi “nepoţi de Crăciun“.
„Nepoţi de Crăciun” este un proiect de voluntariat care îşi doreşte să ajute clujenii în vârstă să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă, chiar dacă nu au norocul să fie înconjuraţi de familie.
Beneficiari sunt bunicii clujeni în vârstă, cu o situaţie materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vârstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Direcţia de asistenţă socială – nu sunt aziluri: oamenii vin şi stau o perioadă în timpul zilei, apoi se întorc acasă).

Cum pot deveni nepot de Crăciun?

Duminică, 14 decembrie 2014, la Polus Center în Cluj va avea loc acţiunea de strângere de alimente pentru bătrânii care vor beneficia de programul “nepoţi de Crăciun”.

Sursa foto: nepotidecraciun.ro

Campania umanitară de Crăciun CERT

Pentru cei care nu îi cunoaşteţi, iată descrierea grupului CERT Transilvania.
,Pentru ca noua ne pasa”
Suntem un grup de oameni care au ca si pasiune comuna Off road-ul si care au cateva valori comune si o misiune.
Noi credem in:
  • solidaritate
  • voluntariat
  • implicare activa
Credit foto: Tya Afrim, Acţiunea CERT 2010
Credit foto: Tya Afrim, Acţiunea CERT 2010
O poveste frumoasă de la acţiunea de Crăciun din 2010 puteţi citi pe blogul Tyei.De 6 ani încoace, cu fiecare ocazie, CERT au ajutat cazuri sociale de familii care trăiesc în condiţii izolate, în munţi şi la care accesul este dificil, însă acţiunile lor de Paşti şi Crăciun au devenit deja o tradiţie.

Cum putem ajuta?

Donaţii în bani în contul asociaţiei CERT Transilvania, deschis la banca Transilvania RO36BTRL01301205109280XX.

Pentru alimente, jucării şi rechizite pentru copii, puteţi lua legătura cu preşedintele Asociaţiei CERT-Transilvania, Flaviu Garbo, Tel : 0722.248.118 , e-mail: office@cert-transilvania.ro
Pentru noutăţi, puteţi să le urmăriţi activitatea pe Facebook.

Atât pentru azi.

Eu nu pot decât să vă îndemn să participaţi la orice campanie umanitară pentru a aduce zâmbetul pe feţele unor oameni care poate tot restul anului nu au de ce să se bucure. 🙂
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.