INSPIRATION,  TRAVEL

Cu gândul la vară: plajele din Lefkada

Iată că am revenit cu postarea promisă despre mare şi soare, din concediul pe care l-am făcut anul acesta în Lefkada, una dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Trebuie să vă spun, dacă v-aţi săturat de Grecia continentală, încercaţi insulele, sunt superbe.
Să începem aşadat turul plajelor din Lefkada, destinaţia ideală de vacanţă dacă vreţi să aveţi parte de privelişti minunate şi să faceţi baie în ape turcoaz, ca în poze.:)
Concediul pe insulă presupune neapărat o maşină. Fie închiriaţi una când ajungeţi acolo, sau mergeţi cu maşina până la destinaţie, nu contează, dar veţi vedea că e foarte importantă maşina ca să vă puteţi deplasa în voie!

Sunt atâtea plaje frumoase pe insulă, încât e păcat să staţi într-un singur loc.

Lefkadaaa

Lefkada sau Lefkas este o insulă aflată în nord vestul Greciei, putându-se ajunge uşor printr-un tunel subteran. Cu toate că este mică, are doar 335.8 km2, veţi întâlni turişti şi privelişti minunate la tot pasul.

Cele mai frumoase plaje sunt cele de pe coasta vestică, unde apa are o culoare turcoaz incredibilă, datorată curenţilor puternici, care oxigenează generos apa.

Kitesurifing la Agios Ioannis

Călătoria noastră începe în nordul insulei, lângă Lefkada, capitala insulei. Plaja Agios Ioannis este destinaţia preferată a kitesurferilor, datorită vântului puternic. Îi veţi vedea încă de la depărtare pe aceşti sportivi. Mie, prima imagine cu plaja Agios Ioannis mi-a adus aminte scena cu alergatul zmeilor din cartea lui Khaled Hosseini, The kite runner, probabil pentru că tocmai o terminasem de citit.

Dacă ajungeţi în zonă, merită să treceţi pe acolo, e magic, iar morile de vânt dau un farmec aparte acestei plaje.

AG-Ioannis

Kathisma beach

Coborând din Lefkada pe coasta vestică a insulei, trecem de Agios Nikitas şi ne oprim pe plaja Kathisma. Aceasta e una dintre cele mai mari plaje din Lefkada, iar aici – spre deosebire de alte plaje –  aveţi la dispoziţie o gamă variată de restaurante, baruri şi cluburi. Noi am fost doar în timpul zilei, dar cu siguranţă seara au loc petreceri pe plajă.

Apa este foarte caldă, dar agitată, iar pentru confort, vă recomand să aveţi la voi pantofii de apă.

Kathisma

 

Egremni şi cele 350 trepte

Rămânem pe coasta vestică a insulei şi coborâm spre sud. Egremni este una dintre plajee celebre ale insulei. Stânca calcaroasă, aproape albă oferă contrastul perfect cu apa turcoaz, iar cei 2,5 km de plajă vă vor oferi intimitatea pe care v-o doriţi.
Egremni
Dezavantajul plajei constă în cele 350 de trepte care trebuie coborâte – iar apoi urcate! – pentru a vă putea bucura de spectacolul plajei. Dar merită fiecare treaptă! Alternativ puteţi alege să faceţi o excursie cu barca până la plajă, evitând astfel treptele.

Vă recomand să mergeţi după-masa la această plajă, astfel veţi prinde şi apusul, care este spectaculos.

De altfel, dimineaţa, soarele ajunge pe plajele de pe coasta de vest doar după ora 11, când trece de stânci.

Porto Katsiki, my personal favourite

Porto-Katsiki1

Chiar dacă Egremni e o plajă frumoasă, preferata mea rămâne Porto Katsiki, unde veţi avea parte de aceeaşi apă turcoaz înconjurată de stânci.

Dar să lăsăm imaginile să vorbească de la sine!
Porto-Katsiki

Windsurfing in Vassiliki

În sudul insulei se află oraşul Vassiliki, unde am şi fost cazaţi. Vassiliki este un fost sat pescăresc, transofrmat în staţiune datorită vântului propice pentru windsurfing. De altfel, în staţiune se află numeroase şcoli de windsurf, unde puteţi învăţa într-o săptămână să faceţi windsurf.
Plaja din Vassiliki este situată în golf, fiind o zonă potrivită pentru familiile cu copii, întrucât apa este foarte liniştită şi spre deosebire de celelalte plaje, nu este deloc adâncă.
Vassiliki
Cam atât! Sper că am reuşti să vă încălzesc puţin cu poveştile despre Lefkada şi să vă conving să faceţi şi voi o vizită. 🙂

Pentru cei interesaţi, noi am stat la Hotel Ponti Beach în Vassiliki şi totul ni s-a părut super! Recomandăm! Bonus, câteva poze de la hotel, cu cea ma roz cameră din lume. :p

Ponti-Beach
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.