INSPIRATION,  TRAVEL

Top 10 lucruri de făcut în Viena (Part 2)

Acum ceva vreme am postat prima parte a articolului Top 10 lucruri de făcut în Viena. Iată aşadar, continuarea listei. După ce ne-am plimbat prin Stephansplatz şi prin Volksgarten, am aflat mai multe despre ONU la Vienna International City şi am admirat Dunărea pe timp de seară, iată că ne continuăm plimbarea prin Viena.

6. Viaţa oraşului

Oriunde ai merge şi orice ai face în Viena, inevitabil vei simţi pulsul oraşului. E o adevărată plăcere să te plimbi prin centru admirând micile boutique-uri, cărora li se alătură marile lanţuri de magazine în formarea atmosferei specifice Vienei.
street

Oraşul e viu, totul e în mişcare, peste tot e lume.

7.  Lasă-te purtat în lumea Hundertwasser

Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser, pe numele său adevărat Friedrich Stowasser, a fost un artist austriac, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi artişti contemporani ai Vienei. Pe lângă pictură şi grafică, marcate de culori puternice şi linii curbe, Hundertwasser este celebru pentru creaţiile sale din domeniul arhitecturii.

Linia dreaptă nu corespunde naturii, spunea Hundertwasser.

Urmărind acest principiu, Friedensreich Hundertwasser a creat în Viena aşa-numita Hundertwasserhaus, o casă în care nicio linie nu e dreaptă.
hundertwasser
Casa Hundertwasser se găseşte pe Untere Weissgerberstrasse 13 şi este mereu înconjurată de turişti, însă veţi găsi în zonă artişti şi artizani locali.

8. Explorăm Viena cu metroul

Cu toate că prima mea experienţă cu metroul din Paris nu a fost una foarte fericită – am ajuns la oră de vârf şi am rămas pe dinafară, metroul din Viena mi-a plăcut foarte mult. Bine, nu la fel de mult ca cel din München, dar probabil sunt subiectivă. 🙂
ubahn

Metroul îţi oferă şansa să te mişti foarte repede prin Viena, evitând traficul şi agitaţia din oraş.

9. Technisches Museum, ideal pentru o zi ploioasă

Dacă prindeţi o zi ploioasă, şi nouă ni s-a întâmplat de fiecare dată când am ajuns în Viena, e vremea ideală pentru a vizita muzee, şi anume Muzeul Tehnic.
Cu toate că nu este la fel de mare ca Deutsches Museum din München, sau alte muzee tehnice pe care poate le-aţi mai văzut, expoziţiile, care se întind pe o suprafaţă de 22000 m2, sunt perfecte pentru o după-masă ploioasă. Veţi găsi aici de la locomotive, motoare cu aburi sau sonde de forat petrol până la piane şi viori mecanice, aparate de telegraf, aparate de fotografiat sau chiar un studio de televiziune unde vă puteţi juca de-a crainicul.

Ştiaţi că Sfântul Precario este un sfânt pe care l-au inventat italienii pentru situaţiile în care nu ştiau cărui sfânt să se roage?

technisches-museum
Muzeul e situat pe Mariahilferstrasse 212, dar nu vă lăsaţi păcăliţi de numele străzii. După cum am aflat şi noi, Mariahilferstrasse este foooarte lungă, muzeul tehnic aflându-se în apropiere de Palatul Schönbrunn. Dar despre acesta cu altă ocazie.

10. Prater – perfect way to end your stay

Prater-ul este probabil pe lângă Stephansplatz şi Schönbrunn una dintre cele mai celebre atracţii ale Vienei. Şi trebuie să recunosc că o seară petrecută în Prater va fi memorabilă, mai ales dacă sunteţi în gaşcă.
prater
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.