ADVENT,  CRACIUN,  FOTO,  INSPIRATION,  LIFESTYLE

14 Decembrie – Tips & tricks pentru fotografiile de Crăciun

De cele mai multe ori aud prietenii sau familia plângându-se că fotografiile lor de sărbători nu au ieşit cum trebuie – ba au ieşti mişcate, ba prea întunecate – aşa că am încercat să adun câteva sfaturi utile pentru a evita, pe cât posibil, aceste probleme.

Portretele în interior
Majoritatea aparatelor foto au un mod de “Night protrait” în care folosesc blitz-ul pentru ilumina subiectul din prim-plan, dar folosind o expunere mai lungă, vor captura şi lumina ambientală, cum ar fi luminiţele bradului. Trebuie să aveţi însă grijă deoarece expunerile vor fi mai lungi, aşa că este recomandabil să folosiţi un trepied. Sau dacă nu aveţi un trepied, puteţi să aşezaţi aparatul pe o suprafaţă plană cum ar fi o masă, sau o etajeră.
Fie că surprindeţi momentele cheie ale sărbătorii, încercaţi să realizaţi şi fotografii spontane, în care persoanele nu pozează – acelea vor ieşi mai naturale.

7
Decoraţiunile
 
Decoraţiunile de Crăciun arată bine atât în timpul zilei, cât şi seara. Decoraţiunile de Crăciun conferă un aer festiv oricărei fotografii. Puteţi chiar să le folosiţi pe post de felicitări de Crăciun.

2

Încercaţi să folosiţi fundaluri neutre, omogene atunci când alegeţi să fotografiaţi decoraţiunile. Astfel vor ieşi mai bine în evidenţă.

4

De cele mai multe ori este recomandabil să folosim o încadrare strânsă, care să prezinte detaliile decoraţiunilor, dar putem încerca şi o privire de ansambul asupra camerei în care avem bradul, de exemplu.

1

Funcţia macro

Din nou, majoritatea aparatelor foto au un mod “Macro”, îl ştiţi, cel cu floricica. 🙂 Ei bine, puteţi să vă folosiţi de această funcţie atunci când vreţi să surprindeţi detalii – ornamentele de pom, luminiţele, fructe, etc.

3

 

Fotografierea în rafală
 
Dacă doriţi să îi fotografiaţi pe cei dragi atunci când îşi deschid cadourile de la Moşu’, folosiţi modul de fotografiere în rafală. Astfel veţi surprinde mai multe momente ale deschiderii cadourilor. De cele mai multe ori reacţia unei persoane se schimbă foarte repede, iar folosind acest mod cresc şansele să surprindem bucuria şi surpriza.

6

Lumina lumânărilor

 
Dacă nu aţi făcut-o până acum, de Crăciun e momentul oportun de a experimenta cu lumina caldă a lumânărilor. Va conferi spaţiului un aer cald, intim, iar fotografiile voastre vor fi cu siguranţă reuşite.
Nu uitaţi însă de trepied – şi în acest caz expunerea e posibil să fie mai lungă şi riscaţi să obţineţi fotografii mişcate.

5
Şi nu în ultimul rând… experimentaţi 
În final, nu uitaţi să experimentaţi. Cu siguranţă veţi avea parte de surprize plăcute. 🙂

8

 

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.