INSPIRATION,  LIFESTYLE,  WORKING GIRLS

Career girl in America anilor 40

Dragele mele, dragii mei,Trăim într-o eră în care femeia care îşi doreşte o carieră nu este ceva neobişnuit. În topul companiilor Fortune 500 numărăm astăzi 21 de femei în poziţii de CEO. Cu toate acestea, imaginea femeii de carieră s-a dezvoltat în timp.

Am descoperit de curând un eseu fotografic publicat în revista LIFE intitulat “Career girl”. Fotografiat de Leonard McCombe, eseul prezintă viaţa şi zbaterile unei tinere de 23 de ani din Missouri, Gwyned Filling, ajunsă în New York.

În 1947, proaspăta absolventă a Missouri School of Journalism, Gwyned Filling, s-a mutat împreună cu o prietenă la New York. După mai puţin de un an, a fost aleasă de revista LIFE din mai mult de 1000 de alte candidate, pentru a fi subiectul principal al eseului foto semnat de Leonard McCombe. Gwyned urma să reprezinte aşa-numita “career girl”, un simbol al femeii tinere, inteligente şi motivate din marile orase ale Americii postbelice, unde oportunităţile, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, păreau infinite.
03_careergirl-1
Eseul prezintă aspecte diferite din cotidianul unei tinere femei în căutarea echilibrului între viaţa persoanlă şi cea profesională. Observăm că şi cu peste 50 de ani în urmă, ziua unei femei începea la fel de în forţă ca şi astăzi: trezirea, pregătirea pentru ziua de lucru, fuga spre birou. 🙂

Recunoaşteţi momentele dimineţii, nu-i aşa?
05_careergirl
Viaţa lui Gwyned este plină: munceşte, iese în oraş la masă, se întâlneşte cu prietenii, se zbate să ţină legătura cu familia, aflată în Missouri, are întâlniri şi vise.
06_careergirl
M-a cucerit atât modul în care fotograful a surprins protagonista în toată complexitatea ei, cât şi actualitatea eseului, care se mulează perfect femeii zilelor noastre O “career girl” nu îşi concentrează toată atenţia şi energia doar pe carieră şi loc de muncă, ci are o viaţă socială, e veselă, dar câteodată şi tristă, iar, cu toate că timpurile s-au schimbat, dacă ne uităm în jurul nostru, vom putea regăsi câte puţin din Gwyned în fiecare dintre noi sau în prietenele noastre.
07_careergirl
Cu toate ca fotografiile vorbesc despre anii ’40, mi-a venit in minte serialul ‘Sex and the City’, modul in care Carrie încearcă, ce-i drept în felul ei, să-şi construiască o  carieră în New York. 

 

(Re)Sursa foto:
Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.