Uncategorized

Romania says thank you

Din păcate, luna trecută, trebuie să recunosc că nu am fost mândră să le spun oamenilor că sunt din România. Cel puțin nu după tot ce s-a scris în presa din străinătate despre politicienii noștri, care nu își dau seama că atacându-se reciproc fac mai mult rău imaginii României în afară decât își fac rău unii altora. 
Dar duminică seara am întâlnit o fata din Spania care atunci când a auzit că sunt din România mi-a spus: ”Da, voi ați căștigat o medalie de aur astăzi la Olimpiadă.” În momentul acela m-am simțit mândră că sunt româncă și că avem atât de mulți oameni valoroși în țara asta. 

Debutul României la Jocurile Olimpice a avut loc în anul 1900 și de atunci am cucerit 292 de medalii – 86 de aur, 89 de argint și 117 de bronz.
Pe pagina dedicată României în JO 2012 de pe The Telegraph, suntem descriși cu următoarele 6 cuvinte: 
Dracula, Communists, Ceaușescu. Other hand: Comăneci. 

Anul acesta e rândul nostru să le mulțumim tuturor celor care ne reprezintă zilele acestea la Jocurile Olimpice de la Londra pentru cele 8 medalii căștigate până acum: 2 de aur, 4 de argint și 2 de bronz. 

De 36 de ani suntem nelipsiți de pe podium la gimnastică, iar echipa de fete nu ne-a dezamăgit nici anul acesta, obținând medalia de bronz, iar Sandra Izbașa a obținut medalia de aur la sărituri.
Cu ocazia Jocurilor Olimpice vede lumea întreagă că avem oameni și sportivi de valoare și în România, lucru benefic pentru imaginea țării noastre. De aceea doresc să le mulțumesc tuturor persoanelor din lotul olimpic român. Toate mulțumirile noastre vor ajunge cu ajutorul lui Chinezu la Londra și la sportivii noștri.

Ti-a placut? Distribuie-l!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.